Dienstencentrum Kamiano Groenhoef

Wonen, dagbesteding en kort verblijf voor volwassenen met een niet-aangeboren handicap

 
Vzw Martine Van Camp en vzw Stijn sloegen de handen in elkaar om dit project voor personen met een niet-aangeboren hersensletsel mogelijk te maken. In Groenhoef kunnen mensen terecht die na een verkeersongeval, beroerte of ernstige ziekte blijvend ondersteuning nodig hebben op vlak van wonen, dagbesteding en verzorging.

In Groenhoef is zowel wonen (16 plaatsen), dagbesteding (6 plaatsen) en kortverblijf (1 plaats) mogelijk. Bij de opening in 2014 waren er 53 kandidaten voor de 16 studio’s! Dit bewijst de grote behoefte aan dergelijke voorzieningen. 

Voor de realisatie van dit project gingen wij een grote lening aan. 5 Lions Clubs uit de regio werken samen om de afbetaling van deze lening mogelijk te maken: 

Voor de terugbetaling van de lening organiseren we jaarlijks een golftornooi, een kreeftenfestijn en een mosselfestijn

Groenhoef Stijn Nieuwbouw Groenhoef gast

Situering

Het is belangrijk dat mensen met een handicap dicht bij huis ondersteuning vinden die aangepast is aan hun vraag. Vzw Stijn begrijpt dat en gaat dan ook voortdurend op zoek naar blinde vlekken in het zorgaanbod.

De lange wachtlijsten in Vlaams-Brabant voor aangepaste ondersteuning aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) liegen er niet om. De nood is hoog! 

Doelgroep

Groenhoef ondersteunt mensen met NAH op medisch, sociaal en verzorgkundig gebied. In Groenhoef zal zowel wonen (16 plaatsen), dagbesteding (6 plaatsen) als kortverblijf (1 plaats) mogelijk zijn. Het project is erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).  

Visie

Naast het belang van zorg op maat, individualiteit en privacy, vinden we ook open communicatie heel belangrijk. Iedereen wordt beschouwd als gelijkwaardige partner in het zorgproces.
Niet alleen de zorggebruiker, maar ook de familie en het sociale netwerk spelen vaak een belangrijke rol in het verhaal. Groenhoef is dan ook een open huis, waar je familie, vrienden en kennissen van harte welkom zijn.  
 

Het initiatief bevindt zich te ScherpenheuvelZichem, in de deelgemeente Schoonderbuken, langsheen de straat ‘Groenhoef’.

Gebouw Groenhoef

 


Groenhoef

Groenhoef
Groenhoef 67
Scherpenheuvel-Zichem

Website: www.groenhoef.be
Facebook: www.facebook.com/Groenhoef