Lions Club Diest in het nieuws

ROB tv - 13 augustus 2019

 

 
ROB TV Winnaar 2019

  

Winnaar eendjesrace haalt auto op in Diest

De gloednieuwe Volvo die je kon winnen op de eendjeskoers in Diest, eind juni, is gisterenavond bij z'n nieuwe eigenaar terechtgekomen. Henri Kinnen uit Herent is de gelukkige. Zijn plastic diertje kwam in de spurt als eerste over de meet op de Demer. Henri kocht maar liefst 22 eendjes, gewoon om het goede doel van de koers te steunen, niet om de eendjesrace te winnen.

 


 

 

 

Hola Hageland - 13 augustus 2019

 
Winnaar Eendjeskoers 2019

  

WINNAAR EENDJESRACE HAALT VOLVO V40 OP BIJ GARAGE RUTTEN

Einde juni plodderden 8940 plastic eendjes door de Demer in het centrum van Diest. Even tevoren was er deining op het water gezet door de sluis aan de Zichemsepoort open te zetten. De eendjes moesten door de Demerstraat en rondden de bocht naar de Kaai. Daar werden ze opgevangen in een lange trechter van regenbuizen.

Het eerste eendje dat de finish haalde bezorgde zijn koper meteen een knappe Volvo V40 van Garage Rutten. Die koper bleek Henri Kinnen uit Herent bij Leuven te zijn. De man was op vakantie maar Benoit De Ceunyck van Lions Diest kon hem wel telefonisch bereiken voor een korte reactie.

Vandaag kwam de winnaar zijn proper opgeblonken spiksplinternieuwe wagen ophalen. Voorzitter van de Lions Bart Stals noemde hem mijnheer Henri. De privacywetgeving laat niet meer toe om daar openbaar ook een achternaam bij te plakken. Mijnheer Henri maakte het nog eenvoudiger. Henri volstaat, zei hij.

lees verder op Hola Hageland

 

Hola Hageland - 23 juni 2019

 
Hola Hageland

  

Eendjeskoers Lions Diest wordt opnieuw een grandioos succes

Maandenlang waren ze op alle belangrijke events in de regio. Gele shirtjes, stickers in de hand, een vriendelijk woord voor iedereen die passeerde. De mensen van Lions Diest hebben voor de tweede keer een bijzondere prestatie neergezet om geld op te halen voor een sociaal project in de regio.

8940 plastic eendjes

De Eendjeskoers heeft een afspraak met tropisch weer. Bij de stadsfeest voor de heropening van de Demer, nu drie jaar geleden, was de zon de ganse dag nadrukkelijk aanwezig. Dat was vorige zondag voor de tweede editie niet anders. Exact om 15 uur ging de puinzak met 8940 plastic eendjes open boven het water van de Demer. Bouwfirma Hendrickx uit Bekkevoort had daarvoor een vrachtwagen met kraanarm naar Diest gestuurd.

lees verder op Hola Hageland

 

ROB-tv - 23 juni 2019

 
ROB-tv Eendjeskoers

  

Eendjeskoers in Diest lokt 5000 mensen naar de Demerstad

8940 eendjes om precies te zijn, werden vanmiddag in het water gelaten op de Demer in Diest voor de tweede eendjesrace. Voor zo'n eendje betaalde je vijf euro, al dat ingezamelde geld gaat naar een nieuw dagcentrum voor vzw Martine Van Camp. Dat het een prachtige eendjeskoers was, is zeker. Al kon er natuurlijk maar eentje de beste zijn.

  

Het Nieuwsblad - 23 juni 2019

 
Henri nieuwsblad

  

Eendje Henri is het snelst

Henri Kinnen uit Herent is de winnaar van de eendjeskoers op de Demer in Diest. Zijn plastic diertje haalde het in de spurt voor het aanstormende gele geweld van Nadia Gerits uit Diest en Bettina Flossie uit Zichem.

owat 10.000 eendjes liet de organiserende Lions Club aan de Demerstraat te water. Ze moesten onder meer een stevige bocht overwinnen. Reden genoeg voor commentator Herman Marckske Verbruggen om de spanning nog wat op te drijven. Uiteindelijk ging het eendje van Henri Kinnen uit Herent als eerste over de eindstreep. Hij mag later de sleutels van een Volvo V40 afhalen.

Lees verder op nieuwsblad.be

  

 

Het Laatste Nieuws - 14 juni 2019

 
Eendjesrace Diest

  

Diestse middenstand ontvangt Dwars door het Hageland, maar spaart de krachten voor het stadsfestival Supermercado

Eendjesrace

Het Grasboscafé langs het parcours in Molenstede gaat dit jaar evenmin door. “Wij organiseren immers onze eendjeskoers op de Demer tijdens Supermercado. Voor ons krijgt dit voorrang”, zegt Benoit De Ceunynck, voorzitter van de Lions Club. “Het Grasboscafé komt misschien terug in de toekomst, want er kwam bij ons veel volk kijken naar de doortocht van het peloton.”

Een saaie processie wordt Dwars door het Hageland allerminst. Bij de aankomst op de Citadel zet Cycling Vlaanderen het wielerdorp Kidz on Wheelz neer. In Aarschot gaat de ploegenvoorstelling en de start gepaard met de opening van de specialiteitenmarkt Fiësta Europa. Ook in Zichem bij de Maagdentoren is er vrijdag animo als de renners daar in volle finale zitten. “Het eerste jaar kwam de koers hier één keer voorbij, vorig jaar drie keer en vrijdag maar liefst vier keer”, zegt Leo Lemmens, de verheugde voorzitter van de vzw Maagdentoren. “We zetten bij de toren opnieuw een wielerdorp neer met groot scherm. Van 14 tot 19 uur is er animatie. Telkens de helikopter overvliegt spelen we op de weide een tafereel uit de Witte van Zichem met onze figuranten. Er zal ook een fiets van de toren naar beneden glijden en langs de Demer zetten we een aantal fietsen als decoratie.”  

  

 

Het Laatste Nieuws - 28 maart 2019

 
hln 28 03 2019

  

Koop een race-eend en win een auto

Op de Grote Markt van Diest pronkt een Volvo V40 op een schavot. Het is de hoofdprijs van de tweede editie van de eendjesrace. Net als in 2016 schenkt Volvo Rutten een wagen aan de deelnemer wiens eendje als eerste over de finish dobbert, op zondag 23 juni. De tweede prijs is een elektrische fiets en de organiserende Lions Club voorziet mogelijk nog andere prijzen.

 

Hola Hageland - 23 maart 2019

 
Hola Hageland - Volvo

  

Lions organiseren opnieuw eendjeskoers tijdens SPERMERCADO

Het feest voor open Demer kreeg drie jaar geleden een pittig extraatje. De Lions hadden wekenlang badeendjes verkocht om hun ondersteuning van de Bremberg en home Martine Van Camp te financieren. Ze verkochten 12.228 exemplaren. Mensen die een eendje kochten konden zich registeren om deel te nemen aan de eendjeskoers en die vond plaats tijdens de openingsfeesten. Tom Mues uit Scherpenheuvel was de koper van het plastic beestje dat als eerste arriveerde op de Kaai. Hij mocht een coole Volvo V40 van garage Rutten mee naar huis nemen.

lees verder op Hola Hageland

 

Expres FM - 23 maart 2019

 
Express FM eendjeskoers 2019

  

Populaire eendjeswedstrijd komt terug

De Lions Club organiseert op zondag 23 juni 2019 een tweede eendjeskoers op de Demer. De eendjes – nu in drie kleuren: blauw, geel en rood – worden gelost om 15 uur in de Demerstraat. Wiens eendje als eerste op de Kaai aankomt, wordt eigenaar van een Volvo V40 geschonken door garage Rutten.